Pesta candat sotong Antarabangsa Terengganu 2014 | Terengganu ... - Blog Makanan di Terengganu
Pesta candat sotong Antarabangsa <b>Terengganu</b> 2014 | <b>Terengganu</b> <b>...</b> - Blog Makanan di Terengganu |
Pesta candat sotong Antarabangsa <b>Terengganu</b> 2014 | <b>Terengganu</b> <b>...</b> Posted: 11 Apr 2014 08:39 PM PDT Pesta candat sotong antarabangsa Terengganu 2014 telah dirasmikan oleh Dato Mohd Jidin Bin Shafie Exco pelancongan negeri Terengganu di Dewan Gamelan Hall Hotel Primula. Seramai 200 peserta dan media dari 21 buah negara telah tiba untuk sama-sama menyertai pesta ini yang berlangsung selama 7 hari bermula 11hb april dan di jangka akan berakhir pada 17hb april. Para peserta di jamu dengan makanan-makanan tradisi dari negeri Terengganu seperti ketupat sotong, nasi kerabu, rojok betik, keropok lekor , rojok kateh dan macam -macam lagi bagi mempromosikan makanan-makan yang terdapat di negeri ini. Peserta di beri taklimat khusus untuk program pesta candat sotong yang bermula hari ini yang di jadualkan ke Setiu wetland. Mereka bakal di bawa mengenali budaya negeri Terengganu dan juga akan di saljikan dengan acara-acara yang menarik sepanjang 7 hari program ini berlangsung |
You are subscribed to email updates from Makanan tradisional di Terengganu - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 comments: