Catatan Sue Izza: Makanan Tradisi Terengganu : Acar Umbut ... - Blog Makanan di Terengganu
Catatan Sue Izza: <b>Makanan Tradisi Terengganu</b> : Acar Umbut <b>...</b> - Blog Makanan di Terengganu |
Catatan Sue Izza: <b>Makanan Tradisi Terengganu</b> : Acar Umbut <b>...</b> Posted: 19 Feb 2015 06:00 PM PST Hari tu masa gi kenduri qaseh kat Jerteh kami di hidangkan makan malam di rumah dia,memandangkan kami datang awal 2 hari tuk bantu persiapan.Satu menu yang memikat hati Cik Sue adalah Acar Umbut Kelapa Sawit ni,sebelum ni Cik Sue selalu jumpa umbut kelapa biasa yang di masak lemak atau kerabu sahaja,tak penah pulak jumpa masak tumis ala-ala acar masak ni.
Bahan-bahan : - bawang besar potong memanjang - cili besar potong memanjang juga - gula dan garam secukupnya - sedikit minyak untuk menumis Cara-cara : - masukkan bawang besar dan cili merah besar - rasakan gula dan garam bisik-bisik: Makanan kampung jugak yang kena ngan tekak hehhehe ada peluang nak try buat la... |
You are subscribed to email updates from Makanan tradisional di Terengganu - Google Blog Search To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States |
0 comments: